maandag 25 juni 2012

Private / Public

(v.l.n.r. Michael Raedecker, Folkert de Jong, Carel Visser & Rinke Nijburg)


(Folkert de Jong & Rinke Nijburg)Gemeentemuseum Den Haag
PUBLIC / PRIVATE

Deze zomer is in het  Gemeentemuseum Den Haag de tentoonstelling PUBLIC / PRIVATE – Bedrijfscollecties – gezien vanuit een Haags perspectief te zien. De tentoonstelling toont werken uit bedrijfscollecties van Haagse vestigingen.
PUBLIC / PRIVATE toont selecties van de kunstcollecties van ABN AMRO, AEGON, BAM, BNG, ING, KPMG, KPN, Nationale-Nederlanden, NIBC en VNO-NCW. De selecties geven een mooi beeld van de karakteristieke kernen van de collecties en de ruimtelijke indeling van de tentoonstelling weerspiegelt de grootte van de collecties. ING beschikt verreweg over de grootste collectie, gevolgd door ABN AMRO. KPN en AEGON presenteren hun werken in de twee resterende grotere ruimtes. De kleinere collecties zijn verdeeld over de kabinetten en de BAM is vertegenwoordigd met een beeld.

Deelnemende kunstenaars o.a.: Karel Appel, Don Brown, Anton Corbijn, Jan Dibbets, Gijs Frieling, Folkert de Jong, May Heek, Anish Kapoor, Pyke Koch, Rinke Nijburg, Michael Raedecker, Ronald Ruseler, G.K. van der Sterre, Esther Tielemans, Emo Verkerk, Carel Visser, Robert Zandvliet.

 
Haags Gemeentemuseum
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag
dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 u