maandag 23 januari 2012

Hoppe, hoppe Reiter # 2

 
Hoppe hoppe Reiter, 2011-2012
gemengde techniek op papier
150 x 110 cm
Toch een jongen op schoot
Eerst was het de bedoeling op de schoot van een man - misschien de vader, misschien ook niet - een kind  te zetten. Maar het kind ging niet op schoot zitten; het posteerde zich naast de man. Wel gaf ze hem haar arm, dat was voldoende. 

Eerst was het de bedoeling een jongetje te tekenen - misschien de zoon, misschien ook niet. Toen ook dat niet doorging en een kind naast de man een meisje bleek te zijn, mistte de man, misschien de vader, nog altijd het kind op schoot. De arm van het meisje was niet helemaal voldoende.

Eerst was het niet de bedoeling ook de moeder te portretteren. Het ging immers niet om een familieportret. Maar het meisje mistte haar moeder en hing haar foto op. Voor het meisje was dat voldoende, voor de man niet. 

Vlak voor de foto genomen werd, klom een jongetje op de knie van de man. Misschien zijn zoon, misschien ook niet. Het kind sloeg een arm om de nek van de man. De man had nu een meisje aan zijn arm en een kind op zijn schoot. En achter hem hing een foto van een vrouw.